• به روزرسانی: 1401/08/15
  • بازدید: 4505
روش اجرای سقف شیروانی
نحوه اجرای سقف شیروانی

قطعا یکی از اصلی ترین اجزای ساختمان ها، سقف است که می تواند باعث حفظ زیبایی خانه ها و ساختمان ها نیز شود. برای انتخاب سقف ساختمان ها، لازم است که به میزان باد، باران، موقعیت جغرافیایی، گرما و سرما، نوع کاربری ساختمان و وزن توجه داشت. سقف شیروانی، یکی از انواع سقف هایی است که می تواند با توجه به موقعیت جغرافیایی در روش های معماری مختلفی اجرا شود. زیرسازی سقف های شیروانی می تواند به صورت یک طرفه، دوطرفه، چند طرفه و یا مخروطی شکل باشد. با توجه به اهمیت اجرای سقف شیروانی، در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد نحوه اجرای سقف شیروانی صحبت کنیم.

روش اجرای سقف شیروانی

روش اجرای سقف شیروانی

مراحل اجرای سقف شیروانی یا شیب دار

  1. زیرسازی سقف شیبدار

ابتدا لازم است که یک نشیمن برای قرار گرفتن زیرسازی سقف شیبدار اجرا شود. بدین منظور لازم است که دور تا دور فضای مورد نظر با کمک پروفیل های فلزی یا چوبی کلاف ایجاد شوند. این کلاف باید مقاومت خوبی در برابر عوامل محیطی مانند باد داشته باشد.لذا لازم است که با کمک اتصالات مناسب محکم شود. کلاف باید بر اساس ارتفاع وسط سقف، طول دهانه سقف و مصالح پوشش دهنده سقف با پروفیل های متنوعی اجرا شود. مقاطع قابل استفاده در این زیرسازی با کمک مهندسین محاسبه کننده، تعیین می گردند.

  1. اجرای سقف شیروانی

بعد از اینکه کلاف ساخته شد، لازم است که بسته به نوع سقف شیبدار (چند طرفه، یک طرفه و یا دوطرفه بودن آن) بلندترین دهانه مورد نیاز سقف ساخته شود و در محل مورد نظر قرار گیرد. در مرحله بعدی، پروفیل های جانبی برای ایجاد شیب در سقف شیروانی به پروفیل اصلی متصل می گردند و تا پایان زیرسازی سقف باقی خواهند ماند.

لازم به توضیح است که میزان فاصله پروفیل های فرعی سقف شیروانی بر اساس طول پروفیل ها، مصالح پوشش سقف و نیروی وارده به سقف متفاوت است که این میزان فواصل در دیتیل های اجرایی مشخص می شوند.

مراحل اجرای سقف شیروانی یا شیب دار

مراحل اجرای سقف شیروانی یا شیب دار

  1. پوشش روی زیرسازی

بعد از اینکه زیرسازی سقف شیروانی تکمیل شد، نوبت به ایجاد پوشش اولیه می رسد که با مصالح متناسب انجام می شود. این پوشش می تواند از جنس فلز، ورق گالوانیزه و با طرح های متنوع، ورق های رنگی، چوب، ورق OSB، ساندویچ پانل و ... باشد. فقط مهم است که مصالح نیزهای مورد نظر را برآورده کنند.

مثلا، اگر پوشش نهایی سقف شیروانی از جنس ورق های فولادی گالوانیزه باشد؛ لازم است که یک پوشش روی سازه زیرسازی عایق دما و رطوبت خوبی باشد، مانند چوب های OSB که می توانند برای زیرسازی بسیاری از سقف های شیروانی مورد استفاده قرار گیرند.

  1. پوشش نهایی

پس از اینکه زیرسازی سقف شیروانی انجام شد، نوبت به انجام مراحل دیگر اجرای سقف شیروانی می رسد. پوشش نهایی، می تواند برای اجرای سقف شیروانی مورد استفاده قرار گیرد تا در نهایت یک لایه عایق رطوبتی روی سقف ایجاد شود.

از جمله پوشش های نهایی سقف شیروانی می توان به سقف های سفالی اشاره کرد که با قطعات مختلفی از جمله ناودانی، کله بام، کتیبه و تاج بام قابل استفاده اند. این پوشش ها می توانند با کمک میخ، پیچ و یا چسب روی سقف قرار داده شوند. در صورت استفاده از میخ و پیچ، لازم است که آن ها را آب بندی نمود و در جای مناسبی نیز نصب کرد.

نتیجه گیری

در این مقاله در مورد اجرای سقف شیروانی و مراحل آن صحبت کردیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت این نوع سقف و خرید آن، می توانید با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.