• به روزرسانی: 1397/10/24
  • بازدید: 7566
آشنایی با سقف عرشه فولادی
سقف عرشه های فولادی از جمله محصولاتی اند که می توانند برای برج های بلند مسکونی و غیر مسکونی و بر روی عرشه پل ها نیز مورد استفاده قرار گیرند. عرشه فولادی می تواند با در نظر گرفتن بار سقف و محاسبات مورد نظر، برای هر مکانی که نیاز به اجرای سقف با سرعت زیاد بود، مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این مقاله قصد داریم توضیحاتی را در مورد سقف عرشه فولادی و نحوه نصب و راه اندازی آن بیان کنیم.

آشنایی باسقف عرشه فولادی

آشنایی با سقف عرشه فولادی

سقف  عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی، دارای اجزای مختلفی از جمله ورق های گالوانیزه فولادی نورد سرد، گل میخ یا برشگیر، بتن و آرماتور است. سقف عرشه فولادی نسبت به سقف های دیگر مانند تیرچه بلوک، وزن سبک تری دارد. سبک بودن وزن عرضه های فولادی باعث کاهش نیروهای وارد شده ناشی از وزن مرده سقف به ستون ها و تیرها می شود. بنابراین، با کمک عرضه های فولادی می توان از اعضای سازه ای لاغرتر استفاده کرد. همچنین، حجم بتن و میزان میلگردهای مصرفی در این نوع سازه کاهش پیدا می کند که این موضوع باعث صرفه جویی در زمان و هزینه نهایی پروژه خواهد شد. مهندسین و طراحان ساختمان ها، علاقه زیادی به استفاده از این نوع سقف دارند؛ چرا که یک صلبیت از درگیری برشگیرها با بتن ایجاد می شود که مطلوب خواهد بود.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

حال که با کلیات سقف عرشه فولادی آشنا شدید، باید در مورد مراحل اجرای آن نیز اطلاعات کسب کنید. در ادامه مرحله به مرحله نحوه اجرای سقف های عرشه فولادی را توضیح می دهیم.

مرحله اول؛ انتقال ورق های گالوانیزه از محل تولید به محل اجرا

به منظور انتقال ورق های گالوانیزه سرد نور شده به روش رول فرمینگ از کارخانه به محل پروژه، می توان از جرثقیل استفاده نمود. خوشبختانه، به دلیل سبک بودن وزن ورق های گالوانیزه، می توان آن ها را به راحتی و با کمک نیروی انسانی به محل پروژه انتقال داد.

در صورتی که پروژه مورد نظر، طبقات متنوعی داشته باشد؛ بهتر است که ورق های گالوانیزه عرشه فولادی را برای هر طبقه به صورت جداگانه بسته بندی کرد. سپس، با کمک جرثقیل، هر بسته از ورق  ها را به طبقه مورد نظر انتقال داد. پس از انتقال ورق های گالوانیزه می توان با کمک نیروهای انسانی این ورق ها را روی سقف نصب نمود.

موضوع بسیار مهمی که برای نصب، انتقال و جابجایی ورق های گالوانیزه عرشه فولادی وجود دارد، انعطاف پذیری این ورق هاست. به همین خاطر، باید دقت شود که ورق های عرشه فولادی دچار آسیب و خمیدگی نشوند و ضربه های شدید نیز به آن ها وارد نشود.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

مرحله دوم؛ جایگذاری و نصب اولیه ورق های U شکل گالوانیزه فولادی

مرحله بعدی برای اجرای سقف عرشه فولادی، نصب و جایگذاری اولیه ورق های U شکل فولادی است. برای اجرا و نصب، لازم است که نقشه های اجرایی که توسط مهندسین شرکت طراحی شده اند، بررسی شوند. سپس، هر ورق U شکل گالوانیزه، باید بر اساس نقشه در فاصله مشخصی قرار گیرد.

لازم به توضیح است که اگر فاصله دهانه تیرها به بیش از 4 متر برسد، حتما باید از تیر فرعی در عرشه فولادی استفاده کرد.

مرحله سوم؛ جایگذاری و نصب نهایی ورق های U شکل گالوانیزه

پس از اینکه ورق های عرشه فولادی در جای خودشان قرار گرفتند، نیاز است که برای ثابت کردن آن ها ورق ها را به تیرها متصل کنیم. این اتصال با کمک میخ و بست، انجام می شود.

مرحله چهارم؛ جایگذاری و نصب گل میخ یا برشگیر

مرحله بعدی که برای اجرای سقف عرشه فولادی باید مورد توجه قرار گیرد، نصب گل میخ ها روی تیرهای اصلی و فرعی است. برای نصب گل میخ ها و برشگیرها، لازم است که آن ها را با کمک دستگاه جوش قوس الکتریکی در جای مناسب جوش دهید. تمامی این کارها، باید مطابق با نقشه های اجرایی و با توجه به آیین نامه ها انجام شوند.

نکته کلیدی برای جوشکاری در این مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی این است که حتما از یک حلقه سرامیکی قبل از جوشکاری استفاده شود. با این حال، پاشش جوش و صدمه به ورق گالوانیزه به حداقل می رسد.

مرحله پنجم؛ مرحله میلگرد گذاری

در این مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی، نیاز است که آرماتورهای حرارتی بر اساس نقشه های اجرایی در جای خودشان و با سیم آرماتور نصب شوند. لازم به توضیح است که آرماتورهای حرارتی میلگردهای شماره 8 هستند که در فاصله 20 سانتی متری از هم برای جلوگیری از ترک های کششی بعد از بتن ریزی، استفاده می شوند.

نحوه نصب و اجرای عرشه فولادی

نحوه نصب و اجرای عرشه های فولادی سقفی

مرحله ششم؛ بتن ریزی سقف عرشه فولادی

پس از گذشت تمامی مراحل اجرای سقف عرضه فولادی، نوبت به بتن ریزی می رسد. بتن ریزی بر اساس آیین نامه به منظور رعایت حداکثر ارتفاع ریزش، ویبراتور مناسب و ... انجام شود. برای بتن ریزی، لازم است که بتن با ضخامت تعیین شده در نقشه اجرایی، ریخته شود و سپس، سطح مورد نظر با ماله کشی صاف و یکنواخت گردد.

قیمت سقف عرشه فولادی چقدر است؟

برای بررسی قیمت سقف عرشه فولادی، باید به دو موضوع بپردازیم. اولین گروه از هزینه ها، مربوط به طراحی عرشه های فولادی با محاسبه دقیق توسط مهندسین هستند. دومین گروه نیز مربوط به هزینه های مربوط به خرید ورق های فولادی گالوانیزه U شکل، ضخامت بتن مصرفی، گل میخ ها، میلگردها، آرماتورها و ... می باشند.