• به روزرسانی: 1402/05/08
  • بازدید: 6959
سازه بتنی و پل ها با سقف عرشه فولادی
اجرای سقف عرشه فولادی روی اسکلت بتنی و سازه بتنی پل ها 

یکی از روش های اجرای سقف عرشه فولادی، نصب این عرشه ها روی اسکلت های بتنی و پل ها است. با توجه به از لحاظ زمان بندی در اجرا با توجه به اینکه در سقف عرشه فولادی و اسکلت بتنی نمی توان همه سقف ها را با هم بتن ریزی نمود و هزینه های زیاد بالای اجرای سقف عرشه های فولادی روی سازه بتنی، در کشور ایران این نوع سبک اجرای عرشه های فولادی مورد استقبال زیادی قرار نگرفت. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد نحوه اجرای سقف عرشه های فولادی روی اسکلت بتنی بیشتر صحبت کنیم.

عرشه فولادی اسکلت بتنی

اجرای سقف عرشه فولادی در سازه پل های بتنی 

در اجرای سقف عرشه فولادی روی سازه پل های بتنی از بیشترین ضخامت ورق عرشه فولادی که 1.25 میلیمتر و با گام 75 میلیمتر است استفاده میشود، قابل ذکر است بیشترین دهانه نیز با ضخامت بتن 30 سانتی متر روی عرشه ها بطور معمول تا 2 متر است، یعنی ورق های عرشه فولادی با ضخامت فوق را فقط تا دهانه های 2.5 متر میتوان بطور ایمن بتن ریزی نمود، اگر طول دهانه بیشتر باشد احتمال به خطر افتادن جان نیروی کار در حین بتن ریزی دور از انتظار نیست.

اجرای عرشه فولادی سازه پل های بتنی

نحوه اجرای عرشه های فولادی روی سازه های بتنی

به منظور اجرای عرشه های فولادی روی سازه های بتنی، لازم است که ابتدا تیرچه های فلزی با کمک رول بولت و صفحه پلیت، بر تیر بتنی سوار شوند. بعد از این مرحله، عملیات اجرا و نصب عرشه های فولادی روی سازه بتنی انجام می شود.

عرشه فولادی اسکلت بتنی

زمانیکه تیرهای بتنی بهم نزدیک باشند و ضخامت ورق های عرشه پاسخگوی مقاومت لازم و تحمل نیروی کار و بتن را قبل از گیرایش داشته باشد، لذا ورق های عرشه نهایتا" روی تیرهای بتنی و در امتداد کاور بتن قطع میگردند.

تیرچه های فلزی مورد استفاده قرار گرفته برای اجرای عرشه فولادی روی سازه بتنی، می تواند از نوع IPE باشد. این تیرچه ها با کمک پیچ مهره، یا جوش و یا با تیر C شکل  (ورق ST52)  با اتصالات پیچ و مهره، متصل خواهند شد.

 

 

 

کلیپ تصویری اجرای عرشه فولادی روی اسکلت بتنی 

 

اجرای عرشه فلزی سازه بتن

بررسی صفر تا صد سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی
این روزها در بیشتر پروژه های ساختمانی می توان شاهد رد پایی از سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی بود. با تکیه بر سیستم قالب بندی بتنی، قابلیت بتن ریزی همزمان و برخورداری از یک جلوه زیبا و بی نقص در زمینه ساخت و ساز، مورد توجه قرار گرفتند. در حال حاضر سقف های عرشه فولادی نه تنها در ساختمان های فلزی بلکه در ساختمان بتنی نیز قابلیت اجرا را دارد. بر این اساس می توان با بهره گیری از آرماتور بندی و بتن ریزی، سقف عرشه فولادی را اجرا کرد. در این صورت روند ساخت و ساز به میزان قابل توجهی تسریع شده و کیفیت خروجی افزایش می یابد. البته پیش از هر چیز باید به این نکته توجه داشت که سقف عرشه فولادی در اسکلت فلزی کاملا متفاوت از سقف عرشه فولادی در سازه بتنی خواهد بود.

روش اجرای سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی

روش اجرای سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی

بررسی قیمت سقف عرشه فولادی در اسکلت های بتنی

در حال حاضر قیمت سقف عرشه فولادی در سازه بتنی متغیر می باشد. بنابراین مواد اولیه مورد استفاده در تولید محصول، متریال به کار برده شده در ساخت و در نهایت کیفیت خروجی از مهمترین عواملی هستند که قیمت سقف عرشه فولادی را مشخص خواهند نمود. در این شرایط با استفاده از مواد اولیه مرغوب، می توان انتظار کیفیت بالا، طول عمر زیاد و مقاومت در برابر بتن ریزی را داشت. بنابراین صرفه اقتصادی در این زمینه اول حرف اول را خواهد زد.

روش اجرای سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی

در حال حاضر اشخاص حقیقی و حقوقی زیادی وجود دارند که با تکیه بر تبحر و مهارت افراد کارآزموده، روش اجرای سقف عرشه فولادی در سازه بتنی را به بهترین شکل ممکن آموزش دیده و اجرا می نمایند. در واقع پیمانکاری حتما باید تحت نظر یک گروه متخصص و کاربلد انجام شود. به طور تقریبی مدت زمان اجرای سقف عرشه فولادی زیاد نیست. با این وجود هرچه اجرای پروژه توسط افراد ماهر انجام شود، احتمال تسریع در روند ساخت و ساز نیز افزایش پیدا می کند.

سقف عرشه فولادی در سازه بتنی را بهتر بشناسید

سقف عرشه فولادی را بهتر بشناسید

در حال حاضر با توجه به استانداردهای موجود در SDI باید به نکات مهمی در زمینه اجرای سقف عرشه فولادی توجه نمود. به طور کلی بر اساس مقررات موجود در این زمینه می توان گفت که هر عرشه باید ارتفاعی معادل با 5 و 6 تا 7.5 سانتیمتر داشته باشد. علاوه بر این پوشش های موجود بر روی گل میخ ها از بال فوقانی عرشه نباید کمتر از 40 میلی متر باشد. با این وجود موارد دیگری نیز وجود دارند که در هنگام اجرای سقف عرشه فولادی باید مورد توجه قرار گیرند. به طور کلی روش اجرا سقف عرشه فولادی، در چهار مرحله دسته بندی می شود.

در ابتدا، ورق عرشه فولادی روی تیرهای فرعی قرار می گیرد. بنابراین به لطف وزن کم ورقه، این مرحله به کمک نیروی انسانی و با سرعت عمل بالا قابل انجام خواهد بود. سپس عرشه فولادی یا ورق گالوانیزه روی تیرها قرار خواهند گرفت و با استفاده از روش جوش گلمیخ، قابلیت اتصال به تیر فراهم می شود. هنگام انجام این فرآیند، پس از سوراخ کردن ورق فولادی، گل میخ ها عبور داده شده و سپس با بهره گیری از جوش قوس الکتریکی، به تیرهای فرعی متصل می شوند. در وهله سوم آرماتورها در جای خود قرار گرفته و در نهایت بتن ریزی انجام می شود.

 

 بررسی مهمترین مزایای عرشه فولادی

مزایای عرشه فولادی در اسکلت بتن چیست

مزایای عرشه فولادی در اسکلت بتن چیست؟

امروزه مزایای عرشه فولادی در اسکلت بتن مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. بر این اساس با استفاده از سقف عرشه فولادی، میزان استفاده از برخی مصالح ساختمانی، فولاد، میلگرد و... به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. علاوه بر این در فرآیند ساخت و ساز نیاز به شمع گذاری و قالب بندی نیز از بین خواهد رفت. این در حالی است که پروسه بتن ریزی چند طبقه از یک ساختمان را نیز می توان در آن واحد داد. به علاوه با توجه به وزن کم سقف عرشه فولادی، وزن سازه نیز کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین در صورت بروز حوادث قهری، آسیب کمتری متحمل سازه خواهد شد.

افزایش سرعت انجام پروژه، صرفه جویی در بودجه و مواردی از این دست، از مهمترین مزیت هایی خواهند بود که با استفاده از سقف عرشه فولادی مورد توجه قرار می گیرند. این ساختار یکپارچه در شرایط جوی مختلف، مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. علاوه بر این در برابر حرارت و آتش سوزی نیز مقاوم خواهد بود. این در حالی است که مزیت های سقف عرشه فولادی به همین نقطه ختم نخواهد شد. بنابراین تحمل در برابر نیرو و فشار زیاد بتن ریزی سقف عرشه در اسکلت بتنی، عایق گیری صدا و... نیز مزید بر علت است که استفاده از سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی افزایش پیدا کند.

معایب عرشه فولادی در اسکلت بتن چیست؟

بررسی مهمترین معایب عرشه فولادی
همانطور که می دانید در هر محصولی، معایبی نیز وجود دارد که خواه و ناخواه بر روی روند تصمیم گیری ما تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین معایب عرشه فولادی در اسکلت بتن نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. یکی از مهمترین معایب سقف عرشه فولادی، پیچیدگی کاربرد آن می باشد. به همین دلیل در این شرایط پیشنهاد می شود که با صرف کمی هزینه بیشتر، اجرای سقف عرشه فولادی به افراد متخصص سپرده شود.

بررسی مهمترین معایب عرشه فولادی

علاوه بر این یکی دیگر از اصلی ترین معایب عرشه فولادی در اسکلت بتن، نصب دشوار آن خواهد بود که وابسته به حصول شرایط خاصی می باشد. بنابراین جهت جلوگیری از لرزش سازه باید حتما به مقررات ملی ساختمان عمل شود. این در حالی است که نصب نادرست سقف متال دک نیز می تواند میزان لرزش سقف را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

روش اجرای گل میخ عرشه فولادی در سازه بتنی چگونه است؟

به طور کلی اجرای برشگیر ها روی سقف عرشه فولادی در اسکلت بتنی می باشد. امروزه برشگیرهای جوشی نقش بسزایی را در این زمینه ایفا می کنند. این در حالی است که روش اجرای گل میخ عرشه فولادی در سازه بتنی چندان دشوار به نظر نمی رسد. در وهله اول گل میخ نقش برشگیر را ایفا خواهد کرد. بنابراین به عنوان یک رابط میان بتن و گالوانیزه خواهد بود.

سپس گل میخ ها با استفاده از دستگاه جوش قوی الکتریکی، قابلیت اتصال به تیرهای سازه ای را پیدا می کنند.  در این خصوص باید توجه داشته باشید که اتصال می تواند به حالت های عصایی، پرچی و جوشی انجام شود. در حال حاضر بتن ریزی سقف متال دک در سازه بتنی نیز قابل انجام می باشد و در وقت و هزینه نیز صرفه جویی خواهد کرد.