قیمت روز ورق آلومینیوم را در لیست زیر ملاحظه می نمایید. فروش و فرم دهی انواع ورق آلومینیوم کرکره ای طرح دار با فرمینگ های آلومینیوم ذوزنقه ای ، ورق آلومینیوم سینوسی ، آلومینیوم شادولاین ، ورق رنگی آلومینیوم و خدمات رول به رول ورق آلومینیوم قابل سفارش و اجرا می باشد.
☎️ 58751 -021 ☎️88178450 -021
ورق آلومینیوم مصارف بسیاری در ساختمان های مسکونی و صنعتی و تولیدی دارد. از ورق آلومینیوم جهت مصرف در خودرو سازی و سقف سوله ها و کاور کردن کابل ها طرح های معماری مدرن و لوازم خانگی استفاده میگردد. ورق آلومینیوم را بصورت رول خام و یا ورق آلومینیوم صاف و حتی بصورت ورق آلومینیوم طرح دار و فرمینگ شده میتوان سفارش داد. آلیاژ ورق آلومینیوم در نوع مصرف این محصول تاثیر ویژه ای دارد. برای مثال از ورق آلومینیوم با آلیاژ پایین نمیتوان ورق آلومینیوم طرح دار و کرکره شده تولید کرد دلیل آن هم این است که ورق ها زیر خط فرمینگ دچار ترک خوردگی میگردند. قابل ذکر است ورق آلومینیوم کرکره ای را با هر نوع دستگاه فرمینگ نمیتوان بصورت کرکره تولید نمود و احتمال آسیب در خط تولید کارخانه ورق آلومینیوم کرکره ای روی ورقها وجود دارد. دستگاه های خط فرمینگ ورق آلومینیوم باید جهت تولید و مختص ورق های کرکره آلومینیوم تولید شده باشند و ظرافت و دقت بالایی در خط فرم دهی ورق آلومینیوم را دارا باشند. بهترین ورق آلومینیوم برای کرکره از کارخانه آلومینیوم اراک در کشور با آلیاژ 3105 می باشد.
ورق آلومینیوم چیست:
آلومینیوم که عنصری نقره ای وانعطاف پذیر است، عمدتا به صورت سنگ معدن بوکسیت یافت می شود که از نظر مقاومت در برابر اکسیداسیون و همچنین وزن و قدرت آن ، قابل توجه است. آلومینیوم در صنعت برای تولید میلیون ها محصول مختلف بکار می رود و در جهان اقتصاد ، عنصر بسیار مهمی است. همچنین این عنصر بسیار با دوام و مقاوم در برابر زنگ خوردگی است.
اجزای سازه هایی که از آلومینیوم ساخته می شوند، در صنعت هوانوردی و سایر مراحل حمل و نقل بسیار مهم هستند. همچنین در سازه هایی که در آن ها وزن پایداری و مقاومت لازم هستند، وجود این عنصر اهمیت زیادی دارد .
انواع ورق آلومینیوم
به طور کلی ورق آلومینیوم جزء فلزات سبک در دنیا می باشد که اغلب به صورت رول ، شیت و یا برگه های نازک تولید و به بازار عرضه می شود . این آلیاژ به دلیل ترکیبات خاص خود از انعطاف پذیری بالا ، مقاومت بالا در برابر خوردگی ، زنگ زدگی و اکسید شدن دارد . به علاوه با دارا بودن ظاهری تمیز و سطحی براق و یکدست قابلیت رنگ پذیری بالایی نیز دارد. از انواع ورق های آلومینیومی می توان به ورق آلومینیوم کامپوزیت، ورق آلومینیوم رنگی، ورق آلومینیوم آجدار، پانچ شده و .... اشاره کرد. از همین رو این محصولات در بین خریداران از محبوبیت خوبی برخوردار بوده است. ورق آلومینیوم با دارا بودن خاصین فرم پذیری، خمکاری و نورد کاری بالایی که اغلب در صنعت دکوراسیون، کابینت سازی، ساخت سقف خانه و یا کانکس همچنین برای سوله های صنعتی کاربرد دارد. این محصولات شامل ورق آلومینیوم 6061 ، 7075 ، 2024 و 5000 می شود .
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آلومینیوم :
سبکی وزن :
در یک حجم مساوی، وزن آلومینیوم تقریبا یک سوم وزن فولاد، مس و برنج است. یک متر مکعب آلومینیوم حدود 77 کیلوگرم وزن دارد. در حالی که وزن یک متر مکعب فولاد 220 کیلوگرم است. سبکی وزن در مصنوعات آلومینیومی از مزایای بسیار مهم تلقی می شود. سبکی وزن آلومینیوم علاوه بر کاهش هزینه های حمل و نقل آن، سبب شده است که از نظر قیمت با فولاد رقابت کند ودر جایگاه بسیار بالاتری قرارگیرد.
نسبت بالای استحکام به وزن :
تلفیقی از استحکام بالا و سبکی وزن، فقط در چند ماه در طبیعت وجود دارد . استحکام بالای برخی از آلیاژ های آلومینیوم قابل مقایسه با استحکام فولاد ها است. این مزیت سبب شده است تا آلومینیوم در صنایع خودرو سازی، دفاعی و نظامی ، هوا– فضا ، ساختمانی، حمل و نقل و بسته بندی کاربرد های گوناگونی را پیدا کند.
قابلیت شکل پذیری :
آلومینیوم را می توان با روش های مختلف شکل دادن فلزات، تغییر فرم داد . آلومینیوم به سادگی به صورت لوله، میله، صفحه، فویل و قطعات ریختگی با اشکال مختلف در آید. مثلا فویل های نازک 0/004 میلی متر با روش نورد به راحتی امکان پذیر است. آلومینیوم همچنین قابلیت اتصال به روش های جوشکاری ، لحیم کاری، چسب کاری و پرچ کاری دارد .
خاصیت ارتجاعی :
برخی از آلیاژ های آلومینیومی چنانچه در یک محدوده خاص تحت تاثیر نیرو یا ضربه قرار گیرند. پس از برداشتن نیرو می توانند دوباره حالت اولیه خو را به دست آورند. از این ویژگی آلومینیوم در طراحی و ساخت محصولاتی که به استحکام و انعطاف پذیری نیاز دارند بسیار استفاده می شود.
مقاومت در برابر خوردگی :
سطح قطعات آلومینیوم زنگ نمی زند، زیرا آلومینیوم با اکسیژن هوا ترکیب می شود و لایه فشرده آلومینیوم تولید می کند . این لایه فشرده که ضخامت آن فقط چند هزارم سانتی متر است، مانع از تماس اکسیژن با لایه های زیرین آلومینیوم می شود و از اکسید شدن بیشتر قطعه جلوگیری می کند. بنابراین اکسید کردن سطوح قطعات آلومینیوم خوردگی آن در محیط های مختلف مانند هوای مرطوب، آب دریا و محدوده گسترده ای از سایرمواد فیزیکی و شیمیایی پیشگیری می نماید.
هدایت حرارتی بالا :
آلومینیوم بعد از نقره، مس، طلا هادی ترین فلز است، به خاطر همین خاصیت در ساخت ظروف آشپزخانه، مبدل های حرارتی آبی و روغنی است.
غیر سمی بودن :
آلیاژ های جامد آلومینیوم که دارای لایه اکسیدی سطحی هستند غیر سمی اند و در صنایع بسته بندی مواد غذایی، دارویی و بهداشتی به طور گسترده ای بکار می روند. به علاوه آلومینیوم سطحی و صاف و غیر متخلخل دارد که از جذب مواد خارجی و باکتری ها جلوگیری می کند. آلومینیوم می تواند در تماس بسیار نزدیک و فشرده با مواد غذایی قرار گیرد بدون اینکه بر روی طعم، رنگ و بوی آن تاثیر بگذارد.علاوه بر موارد استفاده فوق الذکر، از آلومینیوم به اشکال مختلف در طبابت و جراحی استفاده می شود. برای خون بندی زخمها و تنگی نفس از پودر الومینیوم استفاده می کنند.
هدایت الکتریکی :
در یک حجم مساوی، آلومینیوم مانند مس حدود 62 درصد الکتروسیته را از خود عبور می دهد. بعد از نقره، مس و طلا بالاترین هدایت الکتریکی را دارا می باشد. اما در یک وزن برابر آلومینیوم می تواند دو برابر مس هادی الکتروسیته باشد. به این ترتیب استفاده از آلومینیوم در انتقال الکتروسیته، بسیار مقرون به صرفه است. به همین دلیل در ایستگاه و نیروگاه برق، عموما از آلومینیوم استفاده می شود.
قابلیت بازتاب نور :
آلومینیوم قابلیت بازتاب بیش از 80 درصد اشعه نور مرئی و اشعه نامرئی که طول موج مریی در دو انتهای طیف نور را دارد. از این خاصیت در ساخت باز تابنده های نوری و ساخت صفحات محافظ در برابر نو ، امواج رادیویی و تشعشع های حرارتی مادون قرمز استفاده می شود. قابلیت های بازتاب نور در آلومینیوم سبب کاربرد این فلز در باطری های خورشیدی و گیرنده ها و فرستنده های الکترومغناطیس شده است. محصولات آلومینیومی باید بعد از ساخت پولیش شوند. تا حداکثر قابلیت بازتاب در آن ها بدست آید.
وزن مخصوص کم :
یک متر مکعب آلومینیوم خالص 2827/8 کیلوگرم وزن دارد. و یک متر مکعب از سنگین ترین آلیاژ های آلومینیوم دارای وزنی حدود 2953 کیلوگرم است. که این سنگین ترین آلیاژهای آلومینیوم 1678 کیلوگرم در هر متر مکعب سبکتر از وزن هم حجم سایر فلات ساختمانی است. پس بنابراین این مزیت می تواند باعث حمل و نقل ارزانتر، ظرفیت بیشتر، صرفه جویی در کار ممان اینرسی کمتر شود.
غیر مغناطیسی بودن :
از این ویژگی در ساخت آلیاژ های آلومینیومی برای کاربرد های الکتریکی و الکترونیکی از قبیل تجهیزات مجاور حوزه های پر قدرت مغناطیسی، سخت افزار های فشار قوی، تجهیزاتی که در قطب نما های مغناطیسی به کار می روند و وسایل حساس به مغناطیس استفاده فراوان می شود.
عدم جرقه زایی :
با اینکه آلومینیوم قابلیت هدایت الکتریکی بسیار بالایی دارد، ولی جرقه تولید نمی کند. از این خاصیت بسیار مهم در وسایلی که در محیط های قابل اشتعال و انفجار به کار می روند استفاده می شود .
آلومینیوم از سنگ معدنی به نام بوکسیت که معمولا حاوی 40 تا 60 درصد آلومینای هیدراته به همراه ناخالصی هایی مانند آهن اکسید، سیلیس و تیتان است تهیه می شود. این اسم از نام les baux ناحیه ای در فرانسه است که اولین با این سنگ معدن را از آنجا استخراج کردند گرفته شده است. بوکسیت در اثر هوازدگی سطحی صخره های حاوی آلومینیوم، مانند گرانیت و بازالت، در مناطق گرمسیری تشکیل می شود. در خاک رس، سنگ های رسی و سایر مینرال ها مقادیر بسیار زیادی آلومینیوم بسیار وجود دارد ولی استخراج آن از این مواد مشکل و غیره اقتصادی است. یک استثنا در این مورد کشور روسیه است که در آن ذخایر بوکسیت پر عیار موجود نیست و چند کارخانه ی تولیدی در مناطقی دور از منابع این سنگ معدن وجود دارد.
تولید آلومینیوم از بوکسیت دو فرآیند مجزا که اغلب در دو مکان کاملا متفاوت انجام می شود را بکار می گیرد. ابتدا با استفاده از فرآیند انحصاری بایر، که اساسا عبارت است از حل کردن بوکسیت خرد شده توسط یک محلول سود غلیظ در دمای 240 درجه سانتی گراد، آلومینیای خالص تهیه می شود. بخش آلومینا به این طریق خارج می شود و باقی مانده آن به صورت رسوب غیر قابل انحلالی که لجن قرمز نامیده می شود و قسمت اصلی آن آهن اکسید و سیلیکا (سیلیسیم اکسید ) است از طریق فیلتر کردن جدا می شود. با افزودن بلور های آلومینیوم تری هیدرات به عنوان هسته های اولیه، به محلول حاصل سرد شده، واکنش شیمیایی معکوس انجام می گیرد و بدین ترتیب محلول سود بازیابی شده و مجددا استفاده می شود .
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
دیدگاه کاربران
سوالات متداول