
ورق رنگی چیست :
به گونه ای از ورق ها گفته می شود . که با توجه به نوع استفاده در رنگ های مختلف تولیدی می شود رنگ های ورق رنگی به صورت کوره ای به ورق اضافه می شود.مقدار ضخامت رنگی که به عنوان پوشش روی ورق رنگی اضافه می شود برابر با ۳۵ میکرون است. از ویژگی های ورق رنگی می توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکل پذیری بسیار خوب آن اشاره کرد.از ورق رنگی در صنایع تولید یخچال ، فریزر , اجاق گاز و … کاربرد دارد . اما عمده استفاده از ورق رنگی استفاده از آن به عنوان سقف کاذب، پوشش سقف سوله و بدنه انبارها - دیواری و کارگاه ها،بدنه کامپیوتر و کابینت های آشپزخانه و .. است در ساخت کانتینر و سردخانه ها از ورق رنگی استفاده می شود.
روش های تولید ورق های رنگی
به طور خلاصه روال کار به این صورت است که برای تبدیل ورق های فولادی به ورق های رنگی ابتدا باید آنها را چربی زدایی کرده و سپس شستشو داد. در مرحله بعدی ورق ها کروماته می شوند و به عبارتی دیگر آستر زیر رنگ اصلی روی آنها قرار می گیرد و بعد از آن رنگ پاشی روی سطح آنها صورت می پذیرد. پس از پاشیدن رنگ ورق ها را در کوره حرارت می دهند. حال این مراحل را به تفکیک شرح می دهیم:
مرحله چربی زدایی:
برای اینکه ورق گالوانیزه به ورق رنگی تبدیل شود اولین مرحله چربی زدایی است که به دو روش صورت می گیرد:
- چربی زدایی به صورت سرد یا الکتریکی: این روش کیفیت چندان قابل قبولی ندارد و به همین جهت کمتر مورد بهره برداری قرار می گیرد همچنین با توجه به مصرف الکترولیت ها و نیاز به سرمایه گذاری نسبتاً زیاد این روش اصلا توجیه اقتصادی نیز ندارد.
- شستشوی گرم با مواد قلیایی: هزینه این روش مناسب بوده و آن را دارای توجیه اقتصادی می کند. همچنین سرمایه گذاری اولیه برای انجام این کار نیز توجیه پذیر است. این روش که در صنایع فلزی بسیار متداول و مورد استفاده است به دو صورت غوطه وری و یا پاششی صورت می گیرد. صنعت قطعه سازی نیز از این رو ش بهره فراوانی می برد
مرحله شستشو و کروماته کردن:
پس از اینکه ورق های فولادی چربی زدایی شدند آنها را با آب گرم شسته و با باد گرم خشک می کنند. در این هنگام برای بالا بردن میزان مقاومت آن در برابر خوردگی و همچنین افزایش قابلیت چسبندگی رنگ به سطوح آن و کمک به جلوگیری از پوسته شدن رنگ پس از فرم دهی، باید ورق ها کروماته شوند. در این مرحله رنگ اولیه از جنس پلی استر یا اپوکسی روی ورق قرار می گیرد که در واقع آستر زیر رنگ اصلی است. سپس آن را از کوره عبور داده و سرد می کنند تا لایه ای از رنگ پرایمر روی ساعت به صورت آستر ایجادشود.
مرحله رنگ کاری اصلی و کوره پزی:
مرحله نهایی قرار دادن رنگ نهایی و اصلی به شیوه الکترواستاتیکی روی سطح ورق است که این رنگ از جنس پلی استر، اپوکسی، پلی اورتان، پلی وینیل ایدین، فلوراید، اکریلیک و یا پلی آمید می باشد. در زیر ورق نیز رنگی از جنس اپوکسی که فرم پذیری بالا داشته باشند را می باشند و دو روی ورق پخته می شود که رنگ روی آن تثبیت گردد. عمدتاً لایه محافظی از جنس pvc یا pet روی سطح ورق درنهایت کشیده می شود.
رنگ الکترو استاتیک
پیش تر ذکر کردیم که رنگی که روی ورق های فولادی برای تولید ورق های رنگی قرار می گیرد، به روش الکترواستاتیک کار می شود. در حقیقت رنگ کوره ای الکترواستاتیک از ذرات خشک و ریز رزین با بار الکتریکی مثبت تشکیل شده و همین بار الکتریکی موجب شده که پودر رزین که حامل رنگدانه است به سطح فلز بچسبد. دلیل این موضوع این است که قطعه کار را به زمین که بار منفی دارد وصل میکنند و قطعه ذرات رنگ را به مانند یک آهنربا به خود جذب می کند. کیفیت رنگ های الکترواستاتیک نسبت به رنگ های محلول محمودی بسیار بالاتر است در رنگ آمیزی با رنگ های محلول معمولی شرایط جوی و مهارت رنگ پاشی دو عامل مهم در کیفیت نهایی محصول است. اما رنگ های الکترواستاتیک به علت داشتن بار الکتریکی به صورت یکدست و با کیفیت بالا در هر شرایط جوی می توانند به قطعه چسبیده و رنگی یکنواخت را ایجاد نمایند. همچنین در ادامه باید افزود که از نظر سازگاری با محیط زیست نیز رنگ های الکترواستاتیک دارای مزیت های بسیاری هستند.
مزیت های استفاده از ورق های رنگی
اصلی ترین ویژگی های ورق های رنگی یعنی مقاومت بالای آنها در برابر زنگ زدگی و همچنین زیبایی ظاهری قابل توجه را می توان اصلی ترین مزیت های استفاده از ورق های رنگی دانست. ورق های رنگی در برابر رطوبت آب و هوا مقاومت بسیار بالایی داشته و در برابر شرایط جوی دچار تغییر رنگ و شکل مواجه نمی شوند. همچنین نسبت به محصولات مشابه زیبایی آن ها کاملا قابل توجه است و همچنین به نسبت قیمت آنان نیز ظاهری فوق العاده جذاب دارند. دیگه مزیت استفاده از ورق های رنگی نصب سریع و آسان آن هاست. همچنین همین مقاومت بالا موجب شده آنها بسیار یکپارچگی مناسبی داشته و به مرور زمان دچار شکستگی و خرد شدگی نشوند. وزن ورق های رنگی نیز بسیار کم بوده و همین سبکی موجب شده آن ها برای استفاده در ساختمان سازی مناسب باشند و در ایمنی بالای ساختمان در برابر زلزله نیز تاثیر فراوانی داشته باشد.
مشخصات ورق رنگی
ورق رنگی پرکاربرد ترین فلز رنگی در دنیا است که در کشور ما نیز اینگونه است. ورق های رنگی امروزه در کارخانههایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان، هفت الماس قزوین و یا به روشهای کارگاهی در شرکتها و کارگاهها تولید میشود که تقریبا نیمی از نیاز بازار ایران را تشکیل می دهد. و سایر نیاز کشور به ورقهای رنگی که بیشتر توسط واردات این محصول (بیشتر چین) انجام می شود صورت میگیرد. این ورقها معمولا در ضخامتهای کم تولید و عرضه میشوند و علت آن هم این است که محصول نهایی و خروجی اصلی از ورق رنگی خام نیاز به انواع خم و برش و ماشینکاری دارد. رنج تولید یا واردات این محصول ضخامت ۱۸ صدم میلیمتر تا ۱ میلیمتر است و در ابتدا به صورت رول (حلقه یا کویل) تولید میشوند. عرض رولهای ورق رنگی به صورت استانداد ۱۰۰ یا ۱۲۵ سانتیمتر است که در بازار به ترتیب، کوتاه و بلند گفته میشود. عرضهای نامتعارفی مانند ۱۰۹ سانتیمتر (تولید کنندههای ساندویچ پانل) یا ۱۲۲ سانتیمتر (چینی سفارش امارات) یا عرضهای سفارشی نیز گاهی در بازار پیدا میشوند.

رنگهای معمول ورقهای رنگی
ورقهای رنگی در رنگهای متنوع و کاربردی زیر تولید و عرضه میشوند:

سفید رال ۹۰۱۶- قهوه ای سوخته رال ۸۰۱۷- قهوه ای شکلاتی رال ۸۰۰۴ - آبی رال ۵۰۱۵ - قرمز رال ۳۰۰۰- نارنجی رال ۲۰۰۳ - زرد رال ۱۰۲۳- سبز رال ۶۰۲۴- صورتی رال ۴۰۰۳ - بنفش رال ۴۰۰۵ - پرتقالی رال ۱۰۲8 - کرم رال ۱۰۱۵
کاتالوگ رنگ رال k7
رنگ رال k7 استاندارد رنگی است که از طریق آن می توان رنگ ها را از هم متمایز کرد. سیستم کد گذاری RAL رنگ، یک کد گذاری بین المللی برای تعریف رنگ ها از جمله رنگهای پوششی است که در سال ۱۹۲۷ با ۴۰ نوع رنگ راه اندازی شد. RAL مخفف نام مبتکر این نامگذاری است.

جهت سفارش کالا با کارشناسان شرکت فولاد کبیر تماس بگیرید.

سلام ۳۵۸.۵ متر ورق رنگی ۵۰ برای پوشش سقف سوله برای شهرستان زاهدان میخواهم میتوانید قیمت کامل را به همراه قیمت حمل تا مقصد را برایم محاسبه کنید. ورق ۱۲۵۰ به طول ۵۶۰ سانتی متر به تعداد ۶۴ ورق
سلام جهت خریدورق رنگی با شماره های شرکت و بخش فروش تماس بگیرید.